Artwork

Art is Christian's second passion. He is self-taught and started sketching and painting at the age of thirty-seven.

Until now, Christian has been exploring art in his own way and pace. His sketch below of a sleeping dog in Thailand won the first prize of Grafimuse 2011, an international competition for painting musicians, composers or conductors.

Prints of digital work can be ordered as postcards, or in larger formats on paper or foam. Feel free to contact Christian if you are interested in an original painting or sketch. Please click on the images below to enlarge.


Drawings

Coffee Works & Water Colors

Graphic work on the Ipad

Hybrid

I-Painting

Acryl

Art & Improvisation


Art & Improvisation

In een theaterzaal laat ik op een groot scherm langzame diapresentaties van mijn illustraties zien en improviseer ik akoestische begeleidende muziek op een vleugel, afgewisseld met eigen composities als deze sfeerverhogend kunnen werken. De bedoeling is dat de toeschouwers in deze hectische tijden op comfortabele stoelen kunnen zitten en ontspannen.

Tegenwoordig zijn alle (bioscoop)films, video's en commercials op tv hectisch en snel gesneden. Als je diapresentaties van grote kunstenaars op de internet bekijkt, lopen deze in een veel te snel tempo door. Als je jezelf op een specifiek kunstwerk wil focussen en je op de pauzeknop drukt, stopt ook de muziek.

Mijn wens is om mensen in een ontspannen geestestoestand te brengen. Tekenen geeft me rust en had een heilzame therapeutische invloed op mij in de tijd dat is moest accepteren dat ik mijn carrière als actieve pianist niet meer voort kon zetten. Deze ervaring van rust en ontspanning wil ik graag aan mijn publiek doorgeven. In mijn improvisaties zal ik de sfeer van de zaal en de energie van het publiek gebruiken
om één geheel te creëren, waarin kunst en muziek versmelten.
De één kijkt meer naar mijn werk, de ander luistert naar de muziek of is aan het wegdromen.

Mijn diapresentaties zullen in een langzaam tempo worden vertoond, zodat het publiek ruimschoots de tijd heeft om de afbeeldingen op zich in te laten werken. Mijn pianomuziek zal deze beleving verder onderstrepen.

Het hele concept ligt dus precies tussen een galeriebezoek en een concert in. (In een galerie kan het druk zijn, je moet lang lopen en staan. Dat zijn dingen die je afleiden om echt van kunst te genieten. Een pianoconcert of een concert in een jazzclub kan af en toe met al zijn energie te overdonderend zijn voor sommige mensen.)